Pass/schema

För att se vårt schema gå in på vår passbokning (behöver inte ha konto för att se schemat).

I och med att vi har relativt små grupper kan instruktören hjälpa och coacha alla deltagare på ett individuellt sätt.

Vår målsättning är att alla oavsett träningsstatus skall kunna vara med på våra pass. Vi går alltid igenom alla övningar som är med i passet. Instruktörerna kan ge alternativ på hur man gör övningarna lättare (skalar ned) eller gör dem svårare/tyngre.

Passbeskrivningar

Mixpass
När du går på våra mixpass kan du mötas av flera olika sorters pass, men fokus är effektiv, varierad, rolig och säker funktionell träning. På dessa pass stöter du på redskap som skivstänger, hantlar, räcken/ringar, kettlbells, roddmaskiner, airbikes, men även lite ovanligare redskap som t.ex. däck, slädar, släggor, tunga slamballs/sandsäckar, klätterep, tjockmattor, battlerope och Ski-Erg.
På många av våra pass tränar man styrka och teknik innan man kör någon lite mer konditionskrävande WOD. Passet kan också bestå av en cirkelstyrka med massor av redskap. Ibland kan det vara något av crossfitens standardpass som t.ex. Cindy, men oftast sätter vi ihop våra egna WODs. Passen passar alla då du får möjlighet att både öka och minska träningsintensiteten genom att välja lättare/tyngre vikter eller enklare/svårare övningar.

Mix nivå 2 – På dessa pass som är lite längre lägger vi lite mer tid på teknikträning och det förekommer övningar som är lite mer avancerade som t.ex. squatsnatch, handstand-push-up, muscle-up och handstandsgång

Ibland kör vi ett Mixpass Bas – Vi lägger då mer fokus på teknik och men kör också någon enklare (kan ändå vara jobbig) WOD

Kettlebell – Här använder vi till största delen redskapet kettlbell

Kettlebell Sport – Träning för dig som vill tävla i kettlebell (eller träna som om du skulle tävla). Goda förkunskaper i kettlebells är bra. Dessa pass innehåller ofta ett eller fåtal lyftt under längre set.

Teknikpass (kommer då och då)
På dessa pass går vi igenom tekniken på en eller flera övningar lite extra. Du får träna på övningen och får feedback från instruktören.
På dessa pass är det lite färre deltagare.
Kan ibland innehålla en kortare flåsdel.

Styrkepass (kommer då och då)
Gruppträning för dig som under en timme vill fokusera mer på styrka & teknik snarare än flås! Vi kommer att träna ren styrketräning för hela kroppen, bla drag, pressar, böj och höftfällningar. Gruppträningarna hålls av personliga tränaren Hedda.

Ibland lägger vi in Boxpass i schemat
Vi tränar mestadels i par där en person har handskar och en person har mittsar. Fokus ligger på att få en rolig och varierad träning.

Familjeträning(då och då)
Du tränar tillsammans med ditt barn. Passet riktar sig till alla, där vi parvis eller i lag tar oss igenom 60 min av härlig träning 😊💪
Den vuxne ska vara 18 år eller äldre och rekommenderad ålder på barnet är 5-12 år.

Ungdomspass -Stort fokus läggs på att lära ungdomarna bra teknik på övningarna. Annars samma upplägg som våra ordinarie mixpass.
Man bokar upp sig på per termin och denna grupp kostar extra.

Barnpass
Här får barnen träna funktionell träning på sin nivå. Ju yngre desto mer lek är det i passen.
Vi kör dessa pass varannan lördag. Dessa pass kostar extra

Mammaträning (Finns tyvärr inte just nu)
En möjlighet att komma igång efter graviditet och förlossning. Träningen kommer att fokusera på att stärka kroppen inifrån och ut på ett säkert och effektivt sätt.
Det blir avslappnat, socialt och på en nivå som passar alla oavsett träningsbakgrund. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av träning eftersom allt går att anpassas efter varje individs enskilda förutsättningar. Det bör ha gått 12 veckor från förlossning för att du ska kunna vara med i gruppen.
Bebisar är hjärtligt välkomna på passen. Man kan ta med en filt, barnvagnsinsats eller ett babyskydd till barnet, och blir ens bebis hungrig eller gnällig får man helt enkelt ta en paus eller träna med bebis i famnen. Musiken kommer vara lägre och eftersom passen hålls dagtid är det lugnare i gymmet. Kursen fungerar lika bra för gravida. Kursen kostar extra.