MamaTummy Day 25/4

På tisdag (25/4) är det MamaTummy Day.
 
Varje år riskerar över 40 000 kvinnor i Sverige, att få bestående problem efter graviditet och förlossning. Besvären vi pratar om är diastasis recti, eller separerade magmuskler som det kallas för i dagligt tal.

Efter förlossningen är bukhinnan och magens muskler uttöjda, liksom bäckenbottenområdet. Kvinnan har i detta läge svårt att hitta kontrollen och aktiviteten i magmusklerna igen.
En kvarstående diastas samt en påfrestad bäckenbottenmuskulatur som kvinnan inte kan kontrollera kan öka risken för problem som inkontinens, framfall, besvär och smärta från bäckenet och ryggen.
En del kvinnor med stora diastaser upplever att de inte kan hosta eller nysa utan att hålla händerna för magen eftersom det annars känns som att tarmarna håller på att ramla ut mellan magens muskler. De kan inte bära sina barn och de kan inte sköta sitt hem. De läcker urin. Ofta besväras dessa kvinnor även av ryggont. Trots stora och vardagliga besvär får de sällan hjälp.

Mamatummy Day, 25/4, vill uppmärksamma dessa problem. Många kvinnor upplever att de är väl informerade och blir väl undersökta under graviditeten men efter förlossningen lämnas de att klara sig på egen hand. Okunskapen hos vårdgivare och tränare är stor om hur man kan aktivera kroppen för att stimulera läkning.
Med professionell hjälp och rätt träning av de djupa magmusklerna och bäckenbottenmusklerna kan de flesta återfå betydligt bättre bålstabilitet och bli mycket bättre. Många blir helt besvärsfria!

Hela dagens event på Xplore Fitness är kostnadsfritt, dock begränsat med platser. För att säkra din plats skicka din anmälan så snart som möjligt till anna@beautifullife.se Märk ditt mail med ”MamaTummy-Day”

Dagens leds av Anna Finnborg som är certifierad MammaMage-tränare och utbildad personlig tränare och samtalsterapeut.

Schema:
13:00 Välkommen!
13:15 Workshop ”Stark inifrån och ut”
– Du får genomgång av och möjlighet att prova olika MammaMageövningar
14:15 Mingel och möjlighet att prata mer om hur du upplever din mage
15:00 Föreläsning ”Träna mer”
– När kan man börja med styrketräning, löpning mm?
15:45 Mingel och möjlighet att prata mer om hur du upplever din mage

Dagen är kostnadsfri, men begränsat antal platser. För att säkra din plats skicka din anmälan så snart som möjligt till anna@beautifullife.se Märk ditt mail med ”MamaTummy-Day”

Läs mer på
https://www.facebook.com/events/406482509728119/
 
Välkomna!