Gruppträning inställd pga skärpta råd

Som ni säkert vet har folkhälsomyndigheten gått ut med nya skarpare råd i Örebro p.g.a. ökad smittspridning i samhället. Vad vi vet nu gäller dessa till och med den 24 november. Detta är såklart något som vi på Xplore Fitness tar på allvar! Vi har funderat mycket över hur vi ska hantera situationen och kommit fram till följande.

Vi kommer fortsätta hålla öppet men från och med söndag (8/11) ställer vi in samtliga av våra bokningsbara gruppträningspass inomhus. Det kommer enbart vara möjligt med egenträning, s.k. Öppet Gym. Träningstiden kommer behöva bokas via bokningssidan innan du kommer (fungerar inte via appen).

Du som har öppet-gym kort bör kontrollera snarast så att det fungerar för dig att logga in med bank-id, kontakta Mattias vid ev. problem. Det kommer finnas en begränsning på max 12 bokningsbara platser vid ett visst klockslag. Vissa tider kan salar vara bokade (för ex. barnpassen) och då är det färre bokningsbara platser just då. Din träningstid kommer att kunna vara 1-1,5 h/dag beroende på när på dagen du tränar. För några kan det innebära att de får träna kortare än de vill, men i dessa tider får vi alla göra uppoffringar så vi hoppas att alla respekterar de tider som man bokat. Du kommer in 5 min innan sitt bokade pass så att man hinner ta av sig kläder och ev. byta om. Sedan ska du vara klar och undanplockad tills din tid är slut. Du kommer inte kunna komma in på anläggningen med taggen på annan tid än du bokat. Om möjligt byt om hemma inför/efter din träning. Du kan med fördel värma upp innan du går in i lokalerna, med exempelvis löpning ute på gården. Det är inte längre tillåtet att ta med sig barn till anläggningen som väntar medan du tränar.

Med dessa åtgärder bedömer vi att riskerna för smittspridning reduceras väsentligt.

Precis som förut är det av största vikt att du:

-stannar hemma vid minsta symptom
-tvättar händerna ofta
-torkar av samtliga redskap före och efter användning
-håller avstånd till andra (minst 2 m, men gärna mer), lokalerna är så pass stora så om alla bara tänker sig för så behöver det aldrig bli trångt

T.o.m. lördag fortsätter alltså gruppträningspassen, dock har vi utökat tid mellan passen så att antalet människor samtidigt på olika platser på gymmet minimeras. Tills dess ska vi arbeta hårt med att sjösätta bokningssystemet, och planen är att du fr.o.m. lördag (7/11) behöver ha bokat öppet gym för att kunna egenträna.

Från nästa vecka kommer vi att erbjuda bokningsbara utomhusträningar som kan bokas via appen eller bokningssidan! På medlemssidan på Facebook (Xplore Fitness Örebro Medlemmar) kommer vi också fortsätta att publicera tips på hemmaträning. Vi fortsätter som sagt att hålla öppet men med starkt reducerad aktivitet i lokalerna, vilket vi tror är nödvändigt att ha just nu. Nu håller vi ut och hoppas att allas ansvarsfulla beteende gör att de skarpare råden inte förlängs efter den 24 november!