Sugarwod Instruktioner

 1. Ladda hem appen Sugarwod och starta den.
 2. Om du inte har ett konto hos sugarwod får du skapa ett konto med ett lösenord.
  Välj om du vill att dina resultat ska synas för alla på Xplore eller bara visas för dig. Välj Local Gyms (ej independant athletet) och hitta Xplore. Skriv in lösenordet (Accec code) du fick från Xplore för att komma åt vår programmering.

     

 3. Tryck på menyn uppe till höger och sedan Tools & More.

     

  Gå in på Your Info och se till att Metric (kg) är valt

 4. Under Your Settings kan du ställa in vilka som ska se dina resultat (Only Me, My Friends Only, My Friends and my gym, Everyone).

 5. Under Tools & More kan du också hitta instruktionsvideos på många övninga (Movement instructions), en viktkalkylator som t.ex. där du kan se hur mycket t.ex. 80 % av en viss vikt är (Percentage Calculator), se och lägga till vänner.
 6. Där hittar du också Your Athlete Feed där du kan lite statistik över din träning och dina PR (Personbästa) på många övningar. Denna skärm kommer du också åt om du väljer Profile på startskärmen.

 7. På startskärmen ser du dagens träningpass. Du kan välja vilket av programmen du vill se genom att trycka på pilen nedåt bredvid Programmets namn och om du trycker på ikonen till vänster kan du stänga av notiser från det programmet.
  Om du trycket på Idag så kommer det upp en kalender. Observera att den börjar på söndag (går inte att ändra ännu enligt supporten). Trycker du på högra sidan av bilden hoppar man fram en dag och trycker du på vänstra sidan av bilden hoppar man bak en dag. På en Workout under dagen kan du logga ditt resultat (kan vara tid, vikt, reps mm) om du trycker på Log Your Result. Där väljer du om du kört RX (svåraste) eller Scaled. Trycker du på prepare så kan du se om dina tidigare resultat om du gjort workouten/övningen förut. Där kan du också se filmer på vissa av övningarna i passet. På vissa pass finns det noteringar om passet att läsa om man trycker på Workout Prep Notes Avaible.

         

 8. Väljer du Notification på Startskärmen ser du notiser. Om du trycker på inställningsknappen högst upp till höger kan du ställa in vilka pass du vill få notiser om och om du vill ha notiser om du får kommentarer eller fistbumps (Sugarwoods gilla-knapp)

 9. Under Vänner på Startsidan kan du skriva kommentarer om ditt träningspass och lägga till foton.
 10. Vill du av någon anledning logga ut från appen så gör du det via Tools & Moore.
 11. Om du i framtiden väljer att lämna Xplores Programmering så kommer du ändå ha kvar dina resultat av lyft och workouts om du har kvar ditt konto hos Sugarwod.

Om Programmen

Programmen är programmerade (utformade) av NCFIT som drivs av Crossfitatleten Jason Kahlipa. Kommande veckas program kan ni se från och med lördag 21.00.

De flesta termer och förklaringar är skrivna på engelska. Är det något i beskrivningen som ni inte förstår så finns många termer i vår ordlista eller så kan ni googla och se om ni hittar svaret.

Går ni på klassen hos oss så kan vi ibland ha gjort om passen lite mot vad som står i appen för att passa vår gruppträning.

Ibland ligger det löpning i passet och om vädret inte passar för det kan du byta ut det mot rodd/airbike/ski-erg. Vi har också två löpband (ett elektrisk på loftet och ett kurvat inne i lilla gymrummet) som ni kan använda om i kör själva. Det går också att byta ut mot övningar som hopprep, airsquats, burpees elller shuttlerun.

Ibland får ni tips på vilka vikter man kan använda i workouten och de kan se ut såhär
(42.5/30)(30/20) kg. Där siffran innan snedstrecket är man och det efter är kvinna. Första parantesen har man definierat till att det passar de som tränar de flesta passen och som tränat ett tag och den andra parantesen är för de som är lite nyare och inte tränat så länge. För många så innebär det att vikterna de ska använda är någonstans emellan dessa siffror. Se det som riktmärken och hitta den vikt som passar dig.

På vissa program kommer vikterna vara angivna i lb, men då finns oftast vikterna i kg längst ned. Är vikterna angivna i kg har jag lagt till kg efter viktangivelserna så det ser ut såhär (100/80)(80/60) kg

Om det står :30 betyder det att man håller på i 30 sek.

Bland anges det vilket tempo som ska användas under lyften och det ser då ut såhär Deadlift (10X1). Första siffran är då hur lång tid första delen av lyftet ska ta i sekunder (i denna övning den excentriska biten (när du sänker vikten)), den andra är hur länge du stannar innan du vänder (0 lika med direkt). Tredje siffran är hur lång tid andra delen av lyftet tar och står det X så är det så fort som möjligt. Fjärde siffran är hur länge i sekunder du väntar innan du kör nästa repetition.

EMOM står för Every Minute on The Minut och det betyder att man börjar med övningen/övningarna varje minut.

AMRAP står för As many reps/rounds as possible och betyder att man ska hinna med så många repetioner som möjligt av en övning på en viss tid.

Lycka till med appen!